Dags för årets Risetslopp

Nu på söndag, den 4 oktober, går starten för årets Risetlopp för barn upp till 12 år. Även äldre får en chans att rusa runt – utanför tävlan. Start och mål är lekplatsen med Risets Alväg och Risvägen däremellan.

Arrangör är Alva Ohlson med stöd av Nellie Mella, Alice Timner och Malin Saarm. I år bjuder arrangörerna på fika men tar 20 kronor i anmälningsavgift per deltagande barn.

Överskott skänkes till Fighterhjälpen (fighterhjalpen.se). Fighterhjälpen stödjer Barncancerfonden och är en idrottslig ingång för insamling. Förutom insamling till Barncancerfonden ordnar organisationen så att barn som drabbats får träffa sina idoler, dvs idrottare, främst kampsportare.

Anmäl ditt intresse genom att mejla niklo@me.com


Årets program:

13.45: Samling & registrering. KOM I GOD TID!

14.00: uppvärmning

14.15: Upp till 7 år tjejer och killar, 1 km

14.30: 8-9 år tjejer och killar, ca 2 km

14.40: 10-12 år tjejer och killar, ca 2 km

15.00: Diplom och medaljutdelning

GLÖM EJ TA MED SÄKERHETSNÅLAR!

Dags för arbetsdag den 17 oktober 10.00

Vi samlas på Lekplatsen/Midsommarängen och håller på ett par timmar med att göra snyggt på områdets allmänningar, diken, och stränder. Vi röjer sly, städar av tennisbanan mm. Ta med lämpliga redskap såsom sopkvast, kratta, lövkorg, skottkärra, sågar och verktyg. Sopsäckar finns på plats. Avbrott ca 12:30 för lunch. Grillning av hamburgare med tillbehör och dricka till alla.
En av de större uppgifterna under dagen blir att montera ytterligare bänkar samt flytbrygga vid Karbosjön. Det kräver ett antal händiga personer för att gräva, gjuta mm. Meddela gärna ditt intresse i förväg för denna uppgift till arbetsledare Sofia Kinch på sofia@kinch.se så kan vi planera vilka personer som gör vad.
Lekplatsgruppen vill gärna ha hjälp av att bygga vidare på skeppet och den planerade miniäventyrsbanan.
Arbetsdagen är ett ypperligt tillfälle att lära känna området och umgås med grannar på ett lättsamt sätt.
Väl mött den 17 oktober kl 10.00.

Nu är första bänkarna på plats

Efter två dagars arbete i helgen är bord och de första sittplatserna monterade och fastgjutna vid Karbosjön. Familjen Tingwall, som har hållit i planering och beställning, fick hjälp av Anders Nolbratt, Niklas Elmquist, David Timner, Marcus Kinch och Carl Alströmer. Bernt Landberg lånade ut betongblandaren.

Flytbryggan får sin permanenta plats i Karbosjön på höstens arbetsdag.
Soffa, bord och bänk hann helgens arbetslag med att montera.
Stefan Tingwall, Niklas Elmquist och David Timner började arbetet med att gräva gropar för betongen.

Flytbryggan och ytterligare två bänkar monteras på arbetsdagen den 17 oktober då det också ska röjas och göras fint runt om.