NU STARTAR BELÄGGNINGSARBETET AV VÅRA VÄGAR

Nu ska vi äntligen gå i mål med vårt långdragna vägprojekt. Under våren och sommaren har styrelsen haft hjälp av en projektledare att ta fram ett förfrågningsunderlag för beläggning och upprustning av våra vägar. Förfrågningsunderlaget skickades ut till fem entreprenörer där vi till slut bestämde oss för att skriva kontrakt med Frentab. Det var ett givet val eftersom Frentab hade bäst pris och dessutom väldigt god lokalkännedom tack vare att de haft de två tidigare projekten (vägupprustningen och VA-projektet).

Majoriteten av vägarna kommer beläggas med en 40 mm tjock beläggning som kallas IMT. Det står för Indränkt Makadam Tät. Det är en kostnadseffektiv lösning som framförallt är vanlig på mindre trafikerade vägar likt de vi har. Den kommer öka bärigheten på vägarna och underlätta vinterunderhållet. 

På Risets Alväg, som redan har ett ytskikt, kommer vi istället laga de vägskador som finns idag. 
I Frentabs uppdrag ligger även att rensa och återställa diken, samt att rensa alla trummor så att vi säkerställer att vattenavrinningen fungerar som den ska. 

Eftersom arbeten med beläggning är väderkänsliga och till viss del temperaturberoende är det nu prioriterat att få vägarna belagda innan vintern. Till våren görs sen resterande arbeten med dikes- och trumrensning etc. Det kommer som vanligt att bli lite trångt på vägarna under oktober-november och igen under våren, men håll ett öga här på Risets hemsida där information kommer att förmedlas löpande om var arbetet pågår vecka för vecka. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.