Inga jaktintyg behövs

Efter överläggande med viltvårdaren har styrelsen beslutat att inte begära in intyg för jakt på tomter. Viltvårdaren är själv mest bekväm med att jaga på de allmänna grönområdena. Dock kan vi återkomma med önskan om tillstånd från enskilda tomtägare med stora tomter som gränsar till dessa allmänna grönområden.

Grodorna får en egen tunnel

En alldeles egen tunnel ska få fler grodor att överleva för att föröka sig. Obs grodorna på bilden bor inte i Karbosjön.

Eftersom Vikingshillsvägen ligger i vägen för grodornas väg mellan vinterns boplats och barnkammaren Karbosjön får djuren nu en egen tunnel, berättar Nacka kommun. Förhoppningen är att fler grodor ska överleva vandringen. Eftersom tunneln inte var helt klar när grodorna började att vandra har byggpersonalen fått lyfta över dem i hinkar. Läs mer om projektet på Nacka kommuns hemsida.

Ta en kvällspromenad!

Ljuvliga kvällar lockar till sent uteliv, inte minst på helgerna. Då kan det vara bra att visa att det finns vuxna i området. Är ni ute på en kvällspromenad, ta gärna vägen förbi båtklubben, midsommarängen, utkiksplatsen eller ångbåtsbryggan.

Eldningsveckor 2017

Under 2017 är eldning av torrt vedartat avfall tillåten vecka 17–18 (24 april–7 maj) och vecka 42–43 (16–29 oktober) i Nacka kommun. Som vanligt gäller att röken inte får besvära grannar. Mer info om reglerna finns på kommunens hemsida: http://www.nacka.se/boende-miljo/avfall/sortera/tradgardsavfall/eldning-av-tradgardsavfall/

Arbetet på Vikingshillsvägen igång i april

Kommunen och entreprenören Veidekke ligger i startgroparna för att börja arbetet med Vikingshillsvägen. Förutom vatten och avlopp är målet att vägen ska bli säkrare för både bilister och fotgängare.

Arbetet påbörjas i slutet av mars eller början av april, men redan nu pågår vissa förberedelser på plats. Kör försiktigt! Kommunen lovar att vägen ska vara öppen för trafik hela projekttiden, men vissa störningar kan förekomma.

Bygget har en egen sida på nacka.se där all information ska läggas ut under hand. http://www.nacka.se/stadsutveckling-trafik/har-planerar-och-bygger-vi/sok-projekt-pa-namn/vikingshillsvagen/#panel-startpage

Risloppet för femte gången lördagen den 19 november

Det var nära att det inte blev nåt i år. Men efter en generationsväxling på arrangörstjejerna så blir det av sent omsider. Småsyskonen tar över. För femte året i rad så blir det ett Rislopp.

På med vantar och mössa, träningskläder och löpskor och kom till Risets folkfest Risloppet. Och sprid ordet!

Ta med er säkerhetsnålar, 20 kr (el swish) och fika loss med oss. Vi ser gärna fler föräldrar med på banan, då vi gärna är många vuxna som har koll, det kan ju komma bilar. Som vanligt springer nån av oss först och sist i båda loppen.

Hälsningar

/Flickorna 06-07

 

Allt du behöver veta om Risloppet:

Lördagen den 19 november

KLOCKAN 10.30

Vid Lekparken/Tennisbanan i Riset

10.30

Samling & registrering. KOM I GOD TID! Det tar tid när alla kommer och att få nummerlapp och sätta på den.

10.45

uppvärmning

11.00 – start

Upp till 7 år tjejer och killar                 1 km

11.15 – start

8–10 år tjejer och killar                ca 2 km

11–13 år tjejer och killar              ca 2 km

11.30

Diplom och prisutdelning med fika, saft, bulle och kaffe.

20 kr per barn, då ingår nummerlapp, saft, kakor, diplom, medaljer till 1–3:an tjejer & killar i varje lopp. Finns swish.

Föräldrar välkomna att springa med och ha koll på barn.

Anmäl ditt intresse genom att mejla niklo@me.com

Välkomna!