Hallå där Mauricio de Viciola!

Vad är det du ska göra för Riset?
Jag ska hjälpa er att samla upp de handlingar som behövs för en upphandling av entreprenör och att sedan hjälpa er att följa upp den upphandlade entreprenörens arbete. Jag ska helt enkelt vara byggledare åt Riset.
Jag ska se till att ni får den produkt som ni beställt, till rätt pris, i tid och även kontrollera att arbetet utförs enligt arbetsmiljöverkets regler.

Varför behöver vi dig?
Rent teoretiskt kunde någon på Riset ta på sig mina uppgifter, men jag tror att antingen saknas det personer med den erfarenheten eller så kan de inte göra det. Därför har ni anlitat Waade.

När behöver vi inte dig längre?
När entreprenaden är klar behöver ni mig inte.

Brukar du ha sådana här uppdrag?
Om du menar byggledaruppdrag, så Ja. Om du däremot menar byggledaruppdrag åt en vägförening så nej. Men alla uppdrag är lite olika eller har en twist – det är jobbet.

När kan man ta kontakt med dig?
Ja, det går bra att ta kontakt när man vill såklart men jag tror att styrelsen kan svara på alla frågor.

Är det någon gång man ska ta kontakt med dig?
Jag tycker att all kommunikation ska gå via styrelsen men i vissa fall kan det vara bra om det går direkt till mig också. Om det till exempel ser ut som att entreprenören arbetar på ett olämpligt sätt.

Finns det några särskilda utmaningar här?
Den stora utmaningen är väl att få till en bra väguppbyggnad med bra och säkra slänter fast inom den begränsade arbetsområdet. Och att arbetet ska gå effektivt fram utan att göra så stor inverkan på de boendes dagliga liv.

Vad ser du fram emot med att arbeta med Riset?
Varje nytt jobb är en ny utmaning, det ser jag fram emot. Det här jobbet är så pass litet att jag ska kunna genomföra det helt själv och det är roligt att få vara i alla positioner samtidigt som man i större projekt inte är så inblandad i ibland. Här får jag vara med på alla.

Hur minimerar vi påverkan på de boende under projektet?
Genom möten och kommunikation. Vid startmötet pratade vi om det här och Frentab, som har haft ett snarlikt uppdrag, verkar ha en bra plan för hur arbetet ska drivas framåt utan alltför mycket friktion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.