Efter år av väntan – nu är det bara dagar kvar!

Nu går det fort!
Efter att extrastämman tog beslut om Kummelnäsmodellen fanns inte längre några hinder för att köra igång förbättringen av de resterande vägarna i området. Som beslutat på stämman har vi anställt en byggledare från Waade. Honom möter du på sidan 3. Förhandlingar och offertförfarande med Frentab har gått snabbt och smidigt och summan som vi meddelade vid extrastämman ser ut att hålla, ca 125 000 per andel.
Frentab kommer att sätta igång redan tisdagen efter påsk, alltså den 23 april, med Risbergsstigen och Sångfågelvägen. Sen ser den preliminära ordningen ut så här fram till semestern: Risvägen, Båtvägen, Granrisvägen, Röde Orms väg, Gröna vägen, Fläderstigen och Almstigen. Övriga vägar är planerade till efter sommaren.
Mer om ordning, parkering och dylikt kommer Frentab berätta mer om på infomöte. Hela inbjudan på sidan 2. Löpande kommer uppdatering om projekten ske på Risets.se. Vill du också få den informationen via mejl anmäl dig till risetsvagforening@gmail.com.
Projektet väntas bli klart vid årsskiftet och debiteras föreningen löpande. Vi planerar i dagsläget att dela upp summan på fyra fakturor till medlemmarna med följande förfallodatum:
• 30/6 35 000 per andel
• 30/9 45 000 per andel
• 30/12 Slutdebitering för denna etapp
• Oklart datum, ca 10 000 per andel när kommunalt VA är på plats och det är dags för vägarnas ytskikt.
Två medlemmar har åtagit sig att undersöka och utreda möjligheten till gemensam finansiering. Ifall förslag med följande extrastämma och beslut inte hinner fram innan föreningen måste börja betala Frentab kommer ovan betalningsplan sättas i verket.

Risvägens gropar – snart ett minne blott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.