Nytt om detaljplaner och överklaganden

Mark- och miljödomstolen meddelade i november dom gällande överklagad lant-mäteriförrättning för detaljplanerna Område B och Rörsundsviken II. Domen följde Lantmäteriets tidigare beslut. Den fastighets-ägare som överklagat ersättningen för mark som föreningen löser in får enligt domen sina krav till viss del tillgodosedda på grund av särskilda förhållanden för den berörda fastigheten. Domen överklagas inte till nästa instans och har därför vunnit laga kraft. Arbetet med genomförandet av detalj-planerna kan därför återupptas.

Nacka kommun har dock meddelat att upprustningen av Vikingshillsvägen just nu har högre– prioritet än våra vägar och rörläggning. Detta innebär sannolikt att genomförandet drar ut ännu mer i tiden. Styrelsen och genomförandegruppen arbetar för att få kommunen att genomföra upphandling så snart som möjligt. Vi återkommer med information på Risets.info så snart vi vet mer.

En första utdebitering görs nu i december. Beloppet blir 26 000 kronor per andel. Tidigare eventuell frivilligbetalning på 6000 (2009) dras av beloppet samt summa för inlösen av mark. Betalning— skall ske inom 60 dagar. Beloppet är alltså mindre än vad vi tidigare sagt på grund av osäkerheten kring tidplan. Vi har dock redan nu kostnader för den mark som ska lösas in och upprustning av strandpromenaden (se nästa sida). Datum för nästa utdebitering beror på hur det går med upphandlingen, men tidigast senvår med samma betalningstid.

5 reaktioner på ”Nytt om detaljplaner och överklaganden”

 1. Hej. Innebär detta att nästa faktura är på 44 000 kr ?
  Alltså dom resterande pengarna ( 9 000 kr ) ifrån dec fakturan.

  1. Hej Timo!
   Styrelsen har inte tagit beslut i frågan, men troligtvis blir det tidigare utannonserat belopp (35 000) eller lägre (men då troligtvis fler betalningar totalt eller en större i slutet). Det vi har meddelat tidigare är 35.000 + 35.000 + ”det sista” när allt är klart. Vi återkommer när vi vet mer om tidplan och upphandling.

 2. Hej,

  Ni har säkert gjort en budget för det här projektet och vad som ingår i den. Kan vi få se den.

  Hälsningar,
  Karita

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.