I korthet:

TENNISBANAN VÅRÖPPNAD Tack vare frivilliga och ivriga krafter är nu tennisbanan öppen för spel även med senare städdag än vanligt.

TA EN PROMENAD Vi har flera mysiga och undanskymda platser i vårt område. Där vill vi gärna att det ska vara lugnt och städat. Är du på en kvällspromenad får du gärna ta en sväng förbi lekplatsen, utkiksplatsen, Karbosjön eller Båtvägen. Ju mer rörelse i området, desto mindre lockande att störa och stöka. 

Är gatubelysningen trasig?  Du kan enkelt och effektivt själv anmäla trasiga lampor på kommunens hemsida. Ungefärlig adress och en bild är allt som behövs.

JAKT Under vinterns jakttillfällen har totalt nio rådjur skjutits. Det finns fortfarande gott om djur kvar enligt viltvårdaren. De håller också ögonen på bäver i Karbosjön. 

DU VET VÄL ATT i Ingas Paviljong finns fem bord och 20 stolar för utlåning. De är fällbara och lätta att bära. Flera medlemmar har använt möjligheten och varit mycket nöjda. Citat: Stolarna är till och med bekväma! Hör av dig till styrelsen om du också vill låna!

ELDNINGSVECKOR Under våren 2020 är eldning av torrt vedartat avfall tillåten v 18–19 (27 april–10 maj).

ÖKAT KLOTTER I OMRÅDET Den senaste tiden har vi sett en markant ökning av skadegörelse i form av klotter. Inte bara i Riset utan hela Kummelnäs, Vikingshill och området bakom Nacka Trä.Det verkar vara samma person eller personer som ligger bakom då det är ”647”, ”Morf” ”c+aw” och ”e+z” som upprepas. Här i Riset har vi beställt klottersaneringsmedel, tagit kontakt med Boo Energi som äger elskåpen samt planerar att måla om kuren vid bryggan. Trist i både tid och pengar. Snälla hjälp oss att få ett stopp på detta. Håll ögonen öppna och prata gärna med hela familjen om någon sett, hört eller vet något.

Information på mejl Vill du ha mejl när föreningen har viktig information – som hur det går med vägarna? Du kan också välja att få fakturor via epost. Anmäl dig på risetsvagforening@gmail.com.

Alltid aktuellt – håll till höger och max 30 km/h på våra vägar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.