Kategoriarkiv: Okategoriserade

Gatubelysning avstängd på Risets Alväg

Från måndagen den 6 februari och tre till fyra dagar framåt kommer gatubelysningen från Risets Alväg 14 fram till Vikingshillsvägen att vara avstängd. Detta beror på att stommar till husbygget på denna adress skall levereras. Även framkomligheten kommer under denna period att tidvis vara begränsad och Robbin och Karolina ber om överseende med detta när deras nya hus kommer på plats.

VÄLKOMMEN PÅ STÄDDAG SÖNDAGEN DEN 23 OKTOBER

Risets Väg- och Tomtägarförening bjuder in er till en dag med arbete och gott sällskap. Efter god respons fortsätter vi med tidigare upplägg. Med gemensamma krafter städar och röjer vi på midsommarängen och i området. Allas krafter och insatser behövs, även barn är hjärtligt välkomna.


Medtag med fördel blandade redskap såsom röjsåg, trimmer, motorsåg, grensaxar, grova kvastar, krattor, spadar, skyfflar och skottkärror.


Plan för dagen:
10:00 Arbetsdagens början med samling på midsommarängen.
12:00 Grillunch
13:00 Vi hugger i igen!
ca 15-16:00 Vi avslutar dagens arbete

Notiser om Riset

Den planerade belysningen till midsommarängen och lekplatsen är beställd, men leveranstiden är oviss på grund av komponentbrist.

Tänk på att det är vinter och vägarna kan behöva skottas. Se till att underlätta för Ingvar när han skottar genom att inte ställa bilarna på vägen, så han kommer fram.

Det finns ett nytt förbättrat grillgaller vid Karbosjöns grillplats, så ta med något att grilla och njut av den fina utsikten över Karbosjön!

Om grilla inte är något för dig, men du vill ändå njuta av den friska luften så får du mer än gärna låna bord och stolar för utomhusaktiviteter. Det finns fem bord och 20 stolar för utlåning. Hör av dig till styrelsen på risetsvagforening@gmail.com om du också vill låna!

Ångbåtsbryggan – Bygge påbörjat & vintertidtabell

Nu har vintern kommit till ångbåtsbryggan och sedan den 13e december så gäller vintertidtabellen för båten. Ni finner tabellen här https://waxholmsbolaget.se/tidtabeller.

Vi kan även med glädje informera att bygget av den nya väntkuren har satt igång. Vi glädjer oss till att se den klar och kunna använda den för att vänta på båten tillsammans med er.

Stämma röstade ja

Lördagen den 16 oktober höll Risets Tomtägareföreningen en extra stämma. Stämmans enda beslutspunkt handlade om att ge eller inte ge styrelsen mandat att ingå avtal med de två fastighetsägare som inkommit med förfrågan om fortsatt nyttjande av avloppsrör under midsommarängen. En klar majoritet av stämmans 25 representerade fastigheter röstade ja och därmed ges styrelsen mandat att ingå avtal enligt framtaget underlag. Protokollet kan läsas i sin helhet här.