Risiga Risets Alväg

Under vintern och våren har det varit hårt tryck på Risets Alväg med mycket trafik från såväl Frentabs lastbilar som från resande inom och genom området. Vägföreningen har försökt att hålla jämna steg genom att fylla de potthål som bildats, men de senaste dagarnas regnväder har gjort vägen mycket hålig vilket flera medlemmar påpekat för styrelsen. 
Planen är att på kort sikt fortsätta fylla hålen med grus, vilket görs så snart det blir uppehåll i regnandet. Att fylla när det regnar har ingen mening då gruset då omedelbart lämnar hålen igen. Vägen kommer att fortsatt hållas öppen då den dagligen används av Frentabs transporter in och ut ur området. 
På lång sikt kommer vi att behöva göra ett större arbete på vägen då den halvan av vägen som inte gjordes om när VA grävdes ner har satt sig på många ställen längs med vägen. Det arbetet kan dock inte påbörjas förrän VA-arbetet i område B är avslutat (vilket förväntas ske under det fjärde kvartalet i år, enligt den uppdaterade tidsplanen), så fram till dess kommer vi att fortsätta underhålla den väg vi har. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.