Information VA-arbetet

Frentab har tillhandahållit en preliminär tidsplan för område B i riset. Det är alltså inte helt säkert att de kommer börja de datum som står i tidsplanen. Ladda ner pdf:en för att se deras plan.

För frågor om tidsplanen, vänligen vänd er till Frentab
kummelnas@frentab.se.

Parkslide
Flera boende har hört av sig om att de är oroliga för spridning av parkslide i samband med utbyggnad av VA. Frentab och NVOA hanterar parkslide enligt nedan.

  • Frentab schaktar inte om vi inte måste
  • NVOA för dialog med kommunen i frågan
  • Frentab försöker runda synliga bestånd. Undvika att gräva i det.
  • Frentab försöker flytta på anslutningspunkt om det är mitt i ett parkslide bestånd
  • Frentab för dialog med maskinisterna.

Frentab uppmuntrar till att ta kontakt och ser gärna att man som boende mailar till Frentab och talar om och försöker markera ut var det finns parkslide.

Orangea markeringar
Sedan någon vecka görs det orangea markeringar utmed hela området. Det är Frentab som begär ut från Ledningskollen.se. Dvs det markeras ut var befintliga ledningar finns.

Tillgänglighet – tänk på ev båt på tomten
OBS! Om du brukar ha din båt på tomten under vintern är det viktigt att tänka på att tillgänglighet till och från fastighet kommer att begränsas vissa perioder. För att undvika att inte kunna sjösätta alternativt inte kunna lägga båten på sin tomt för vintern behöver du planera för detta. Se preliminär tidplan ovan, alternativt kontakta frentab på e-post.

Elbil
Just nu finns det inget svar på hur elbilar ska ha tillgång till laddstationer under perioder då man behöver parkera på annan plats. Det är tyvärr väldigt kostsamt att sätta upp ett tillfälligt elverk. Idéer är välkomna.

Miljöprovtagning i området pågår
Onsdag 12 maj genomfördes miljöprovtagning i området. Detta kommer göras löpande för att få en analys av marken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.