Enskild eller gemensam finansiering – stämma avgör

På senaste stämman önskade medlemmarna ytterligare undersökning av möjligheten till gemensam finansiering av vägprojektet. Med hjälp av frivilliga krafter finns nu ett förslag färdigt att ta ställning till. Det är en mängd faktorer som undersökts, inte minst juridiken runt en sådan lösning och vilken bank som ger bäst villkor. Även om vi är i sista minuten hade inte förslaget kunnat komma fram tidigare, inte i denna gedigna form som ger medlemmarna en rimlig chans att ta ett väl underbyggt beslut.

Då Frentabs första faktura närmar sig är bråttom att ta beslut om enskild eller gemensam finansiering. Det beslutet måste tas på en extra stämma. Tidigast möjliga tid för den stämman är den 3 juni och kallelse inklusive beslutsunderlag kommer i brevlådan två veckor innan dess, och här på risets.se. Villkor och kostnad för en gemensam finansieringslösning meddelas i detalj i kallelsen till extrastämman.
 
Om stämman beslutar om enskild kontantbetalning kommer vi att följa den tidigare meddelade debiteringsplanen: Totalsumman delas då upp på fyra fakturor till medlemmarna med en första debitering på 35 000 kronor per andel och förfallodatum 30/6.
 
Om stämman beslutar om en gemensam finansiering där RVF tar ett banklån på hela beloppet för ”Sektion B”, kommer kostnaden (ränta, amortering, administration) att inkluderas i föreningens uttaxering till de berörda fastigheterna med början i höst. Ett beslut om gemensam finansiering kommer att gälla samtliga medlemmar i sektionen. Övriga medlemmar utanför ”Sektion B” kommer inte att påverkas.
 
Mer detaljerat beslutsunderlag för båda alternativen inkluderas i kallelsen. I kallelsen inkluderas också en fullmakt att lämna till en granne ifall ni själva inte kan gå på stämman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.