Det sas på infomötet inför projektstart

Mättekniker Kristina, ansvarig platschef Ernst och arbetsledare Niklas på Frentabs informationsmöte inför vägprojektet.

Från Frentab:

Till berörda boende i Risets vägförening
Hej!
Och tack för ett givande möte i tisdags, alltid lättare att ha ett informationsmöte när alla är nyfikna och ställer frågor. På mötet och dagarna efter fram kom det att några inte hunnit med att få tankar tömda och därför undrar hur det skall gå. Vi fick även reda på att flera av er har schemalagd tanktömning och därför tar vi kontakt med Cija-tank för att kolla hur tömningsschemat ser ut.

Eftersom det är en del saker som vi vill reda ut så att det inte uppstår några problem så ändrar vi lite i vårt sätt att utföra arbetet i början, inget som kommer att påverka sluttiden men förhoppningsvis göra det enklare för er. Vi kommer som det står i tidsplanen att påbörja arbetena den 23/4 men totalavstängning av vägarna blir först efter Valborgsveckan. Visar nedan ett händelseschema.

 1. 23-24/4 Iordningställer etableringsyta, nya brevlådeställ, plats för soptunnor, informationstavlor och P-yta. Vägarna är fullt farbara.
 2. 25-26/4 Tar bort grenar, buskar, flyttar brevlådor mm och förbereder vägarna för schaktning. Vägarna är farbara men ni får ha förståelse för att vi behöver avsluta arbetsmomentet innan vi flyttar oss.
 3. 29-30/4 Påbörjar rivning av asfalt. Vägarna är farbara men bara för viktiga transporter under arbetstid. Efter arbetstid kommer ni fram till fastigheterna men kör försiktigt eftersom det är grövre grus på vägarna.
 4. 2-3/5 Fortsätter med rivning asfalt. Vägarna är farbara men bara för viktiga transporter under arbetstid. Efter arbetstid kommer ni fram till fastigheterna men kör försiktigt eftersom det är grövre grus på vägarna.
 5. 6/5 och framåt. Påbörjar schaktning av vägar. Vägarna är ej farbara, endast gående kan passera. Vid akuta transporter (t.ex tanktömning) kan vi göra vägen farbar efter överenskommelse. Ni som lyckades få till tanktömning och oroar er för att ni kommer att behöva tömma innan vi är klara tar bara kontakt med oss när det börjar bli dags, se punkt 5
Tidplanen som den ser ut just nu, kan komma att ändras.

E-post: riset@frentab.se
Jourtelefon: 070-948 79 03
Föreningssidan: risets.se
Önskar er alla en glad påsk!
Med Vänliga Hälsningar, Ernst och Niklas.

Välbesökt möte med många frågor från deltagarna. Svar på flera av dem här nedan.

Föreningens anteckningar från mötet:

 • Alla på mötet lämnade in sin mejladress för att lätt kunna nås av Frentab. De som inte var med uppmanas att mejla riset@frentab.se, inte minst för att kunna nås av information löpande.
 • Information från Frentab kommer även via risets.se och informationstavlor
 • Man kan även nå Frentab via mejladressen och ett journummer. Det sistnämnda bara om det är allvarligt och akut. Mejla t ex ifall du vet om att du har specialkablar eller -rör till din fastighet.
 • Frentab har inte samordnat sitt arbete med Veidekke än men kommer att göra det så att det alltid finns en väg ut ur området.
 • Frentab ansvarar för kontakt och info med räddningstjänst, sopbilar, brevbärare.
 • Frentab rekommenderar alla boende att beställa tanktömning innan.
 • Frentab har en plan/idé att de gräver upp vägen under halva veckan och lägger igen den under halva veckan – på så sätt blir vägen farbar under helgen. Det är inte garanterat att detta arbetssätt fungerar men ambitionen är att göra så.
 • Egna brevlådor från Frentab tas fram och ställs i samlad grupp nere vid vägens början. Även soptunnor. Bra att även titta i de vanliga brevlådorna.
 • Parkeringsplatser. Rekommenderar att parkera hos grannar eller liknande. Prata ihop er inom området.
 • Träd och rötter. Det står en del träd nära vägen. Det kan innebära att träd behöver fällas eller en sten/mur/häck behöver flyttas. Den bedömningen görs från fall till fall.
 • Ambitionen är att inte spränga alls. Ska inte skapa vattenfickor i vägen.
 • Arbetstider Frentab: mån-tors 7-16.30, fre 7-13.30.
 • Frentab har semester v 29–31
 • Etableringsyta har Frentab på Risets alväg och Risvägen.
 • Vill man ha fyllnadsmassor? kontakta Frentab på mail.

Säkerhet. Viktigt. Frentab är måna om att hålla hög säkerhet. Det är många och stora maskiner! Håll koll på maskinister och de som kör. Ta ögonkontakt om du ska passera. För gärna vidare info om detta till barnen.
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.