Jag vill fälla ett träd på föreningens mark. Hur gör jag?

Börja med att ta kontakt med en styrelsemedlem direkt eller via epost till risetsvagforening@gmail.com. Vi behöver veta plats, orsak och få en bild på det aktuella trädet. Märk gärna ut det med ett markeringsband.

Utgångspunkten är att träd på föreningens mark som önskas tas ned av medlem endast fälls om särskilda skäl föreligger. Särskilda skäl kan vara att trädet är sjukt, skadat, riskerar att falla över en ledning eller liknande.

Om så är fallet står föreningen självklart för fällningen. För att avgöra behovet av fällning behöver styrelsemedlem, eller av styrelsen annan utsedd person, göra en bedömning av de särskilda skälen på plats innan beslut kan tas.

Finns inga av de listade särskilda skälen men ändå en önskan om fällning som en del av en eller flera fastigheters egen trädvård och utveckling av respektive tomter, behöver också detta granskas med samma förfarande. Här behöver skälen vara mycket goda för att få godkänt för en fällning och kostnaden tas av berörda fastighetsägare. Enighet krävs i de fall det är flera. Ett beslut i frågan kommer att ta hänsyn till hur trädbeståndet ser ut runt om kring och möjligheter för återväxt.

Sly är tillåtet att rensa och hålla efter. Föreningens definition av sly är unga träd som är så smala att du enkelt når runt det med hjälp av ena handens tumme och pekfinger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.