Risloppet för femte gången lördagen den 19 november

Det var nära att det inte blev nåt i år. Men efter en generationsväxling på arrangörstjejerna så blir det av sent omsider. Småsyskonen tar över. För femte året i rad så blir det ett Rislopp.

På med vantar och mössa, träningskläder och löpskor och kom till Risets folkfest Risloppet. Och sprid ordet!

Ta med er säkerhetsnålar, 20 kr (el swish) och fika loss med oss. Vi ser gärna fler föräldrar med på banan, då vi gärna är många vuxna som har koll, det kan ju komma bilar. Som vanligt springer nån av oss först och sist i båda loppen.

Hälsningar

/Flickorna 06-07

 

Allt du behöver veta om Risloppet:

Lördagen den 19 november

KLOCKAN 10.30

Vid Lekparken/Tennisbanan i Riset

10.30

Samling & registrering. KOM I GOD TID! Det tar tid när alla kommer och att få nummerlapp och sätta på den.

10.45

uppvärmning

11.00 – start

Upp till 7 år tjejer och killar                 1 km

11.15 – start

8–10 år tjejer och killar                ca 2 km

11–13 år tjejer och killar              ca 2 km

11.30

Diplom och prisutdelning med fika, saft, bulle och kaffe.

20 kr per barn, då ingår nummerlapp, saft, kakor, diplom, medaljer till 1–3:an tjejer & killar i varje lopp. Finns swish.

Föräldrar välkomna att springa med och ha koll på barn.

Anmäl ditt intresse genom att mejla niklo@me.com

Välkomna!

Så mår Karbosjön

Karbosjön och Bastusjön är två små sjöar där utvecklingen går åt rätt håll.
-Den grunda Karbosjön ser jättefin ut nu, säger Birgitta Held Paulie, som ansvarar för provtagningarna. Det beror på att många fastigheter i området nyligen har fått kommunalt vatten och avlopp. Att växtlighet i sjön klipps oftare än förr bidrar också.

Läs hela rapporten här:
http://www.nacka.se/boende-miljo/nyheter/2016/10/sjoprovtagningar-klara/

Välkomna till höstens arbetsdag lördag 22/10 kl 10

Välkommen till höstens arbetsdag, lördagen den 22 oktober. Vi samlas som vanligt på midsommarängen med start 10.00 där Sofia Kinch fördelar uppgifterna och håller i dagen. Passa på att träffa och lära känna grannarna i området och samtidigt bidra till att allas trevnad genom att området hålls snyggt och välskött. Medtag med fördel blandade redskap som röjsågar och trimmers, motorsågar, grensaxar, grova kvastar, krattor, spadar, skyfflar samt skottkärror. Vi bjuder på grilllunch och trevlig samvaro. Välkomna!

Har du inredning till lekstugan att skänka? 

Inred lekstugan! 

Lekstugan ska rustas upp. Målning av stugan sker dock inte denna arbetsdag utan nästa pga temperatur och prioritering av andra uppgifter. Däremot vill vi gärna ställa in några nya möbler i lekstugan. Den är helt tom idag. Har du kanske en spis, bord, stolar, ugn etc som tål att vara utomhus utan att förstöras som du kan skänka till föreningen? Kontakta Sofia Kinch på 070-6899658. 

Lägesrapport vägbyggena

Kommunen har tvingats avbryta den påbörjade upphandlingen av en entreprenör för utbyggnad av Vikingshillsvägen eftersom man inte fick tillräckligt bra anbud. Ny upphandling planeras så snart som möjligt och planerad byggstart är fortfarande satt till hösten 2016. Upphandlingen omfattar även grävning av Karbodiket i Riset. En försening kan också påverka tidplanen för genomförandet av våra två detaljplaner Riset och Sångfågelvägen (Område B) och Rörsundsviken II. Vi lägger upp ny information här på Risets.info så snart vi får sådan.