Upprop för fler avgångar med Waxholmsbolaget

Anna Bofeldt hörde av sig till Waxholmsbolaget för att be om fler avgångar nu under Slussenkaoset. För att se att det finns underlag för fler turen vill Waxholmsbolaget att fler hör av sig till dem.

Vill ni också ha fler avgångar? Maila i så fall gärna: kundtjanst.waxholmsbolaget@sl.se och sprid gärna till fler ni känner som skulle kunna vara intresserade.

Vill ni inte författa själva kan ni sno Niklas Ohlsons mall nedan:
Hej

P.g.a kaoset som råder i samband med Slussenbygget, renovering av Danvikstullsbron, avstängning av Saltsjöbanan mm så är ju Waxholmsbåt ett fantastiskt alternativ för oss Nackabor.

Jag åker själv från Risets brygga så ofta jag kan, men eftersom det är så få avgångar så fungerar det tyvärr bara någon gång per vecka.

Waxholmsbolaget har en jättechans att skaffa fler regelbundna resenärer och samtidigt göra en insats för att minska trycket på bil och busstrafik. Att bli ett realistiskt och pålitligt pendlingsalternativ istället för att vara ett pittoreskt inslag
för de få som har arbetstider som passar er befintliga turlista.

Så, ta chansen nu och utöka trafiken så att Waxholmsbåten blir på riktigt ett alternativ till SL och bil.

Vill du vara med och färdigställa Inga Lindqvists paviljong?

wilma-40-pdf

Nu har vi beställt boden som ska byggas på midsommarängen! Det kommer att bli en 40 kvm bod, där ca 25 kvm blir isolerad, 15 kvm blir kallförråd. Tanken är att det så småningom, när kommunalt VA grävs i gatan, kommer att bli toalett och kokvrå installerat också. Det kommer att bli allas vår gemensamma bod, för alla medlemmar i Risets Tomtägareförening. För att få ekonomin att räcka, det är ju arvet från Ingrid ”Inga” Lindqvist, tidigare fastighetsägare på Röde Orms väg, som bekostar boden, så bygger det på ideell arbetskraft.

Tanken är att vi helgen den 1–2 oktober och veckan/helgen därpå bygger boden. I detta första läge smäller vi upp kåken och vädersäkrar den, de interiöra detaljerna gör vi vid ett senare tillfälle. Därför tror jag att vi kommer att ha huset uppe på kvällen söndagen den 2:e (beroende på hur många och effektiva vi är), sen är det målning, takläggning (plåt) och annat smått och gott som spiller över.

Ingvar Palmkvist gör klart markarbetet innan, lägger makadam och drar VA, Wojtek Wojcik har lovat hjälpa till att få grundstenarna rätt, görs innan, och är till viss del behjälplig som arbetsledare vid möjlighet. Huset kommer i färdigkapat virke, det är i princip ett lite mer komplicerat IKEAhus vi ska sätta upp. Lördag–söndag 1–2 oktober Lördag till söndag 8–9 oktober Så, boka helgen eller/och helgen därpå. Tummen mitt i näven? Ingen fara, du kan syssla med handräckning, målning eller fixa kaffe och fika till de som bygger. Kan du bara en dag, en halv dag, en kväll i veckan. Allt är i nuläget välkommet. Sprid ordet, vet du nån i området med kvaliteter, nån du tycker borde vara med, bjud in! Frågor eller anmäl närvaro, kontakta Niklas. Mer info kommer senare!

Niklas Ohlson (0703-765939, niklo@me.com)