Ingas Paviljong – vill du bli av med ett matbord?

Med städdagens målning och isolering av kallförråd börjar paviljongen bli klar på riktigt. Långsiktigt ska det gå att hyra lokalen för till exempel möten eller barnkalas. Där är vi inte riktigt än. För att spara så mycket som möjligt av våra gemensamma pengar letar vi nu matbord, förvaringslådor/backar, kaffebryggare, vattenkokare och dylikt. Gratis eller billigt. Mejla risetsvagforening@gmail.com om du har eller kan tipsa.

Full fart på höstens arbetsdag

Ett stort varmt TACK till alla er som var med på arbetsdagen i lördags! Vilket härligt engagemang, trevlig samvaro och bra resultat det blev! Fantastiskt!

Det här gjorde vi:

 • Till främre gaveln på Ingas paviljong snickrades en stabil trapp, som kan nyttjas såväl när kiosken är öppen som till kaffepaus.
 • Paviljongens kallförråd börjar få ett antal hyllor uppmonterade.

 • Tennisbanan gjordes ren och nätet togs ner.
 • Områdets farthinder demonterades inför vinterns skottning.
 • Nya Strandpromenaden förbättrades med ytterligare grus
 • Grillplatsen vid Karbosjön förbereddes inför vintern genom att badstegen togs upp och flytbryggan monterades fast i berg.
 • Slyröjning längs Båtvägen, Risberget, Granrissvägen, Karbosjön, vid Rolljansstigenslut mot Sångfågelvägen samt vid strandpromenadens ände vid Vikingshillsvägen.

 • Vid Ångbåtsbryggans plantering har det satts lökar samt att väntkuren är städad
 • Lekplatsen har fått en ny spännande balansbana uppe i slänten i anslutning till hängbron

 • Det trasiga staketet vid linbanan har lagats
 • Allt ogräs under gungorna har rensats bort
 • Rabatten på midsommarängen har rensats på ogräs och en stor mängd lökar (påskliljor och pärlhyacinter) har petats ner med barnens hjälp

Ca 25 vuxna och en mängd glada barn deltog och fick därmed en riktigt bra hamburgerlunch, kaffe och kaka i solen!

Mejla risetsvagforening@gmail.se för nyheter och kallelser direkt i mejlen!

     

Festligt firande av föreningarna

Vid firandet av Risets Tomtägarförening och Båtklubben invigdes både Ingas paviljong och strandpromenaden.

Kanonsalut och bubbel satte igång firandet.

Många glada minglare på plats.

Festgeneral och -arrangör Börje Drakenberg hälsar välkomna.

Ordförande i vägförening och tomtägarförening, David Timner, fick först äran att klippa bandet till Ingas paviljong…

…och sen även förklara strandpromenaden invigd.

Ingas Paviljong – nu är den nästan helt klar

Ingas paviljong är färdigställd vad det gäller snickerier exteriört och interiört. Det återstår att dra elen och få ett abonnemang från Boo Elverk men eldragningen är beställd och utförs den närmaste tiden. Ett toalettutrymme är förberett för eventuellt beslut om vatten och avlopp i framtiden. Kallförrådet, som nu innehåller en massa grejer, ska få hyllor och dylikt för förvaring. Tack till alla som hjälpt till med bygget!

Här rivs gamla boden

Med fantastisk hjälp av samtliga medverkande på arbetsdagen 29 april, revs den gamla boden på midsommarängen och allt material kunde smidigt forslas bort genom att Ingvar Palmqvist ställt upp och ordnat med en container på plats. Innan den revs kunde en inventering göras av materialet som fanns inne i boden.

Vi fick mycket gjort under vårens arbetsdag. Ca 30 vuxna och en mängd barn i olika åldrar deltog. På midsommarängen ledde Börje Drakenberg arbetet med att fortsätta bygget av nya Ingas paviljong, och man fokuserade på målning, tak och fönster.

Tre farthinder har monterats och ytterligare två på Risets Alväg ska upp när de inte längre blir i vägen för byggtrafiken.

Midsommarängen krattades och tennisbanans nät är monterat och spänt. Läs mer om tennisbanan och om vad mer som erbjuds i Riset här.

Lekplatsgruppen hade beställt såväl ny sand till sandlådan som skyfflades ut och ny barkflis som skottades ut under linbanan samt runt den stora rutschkanan.

Lekstugan fick en rejäl uppfräschning genom att både bli skrapad, ommålad med vitt och grönt samt ny fin inredning.

Båtvägen lagades samt att strandpromenaden förbereddes för bygge av nytt räcke.

Vid Karbosjön monterades badstegen och man röjde sly. Här kan man nu både   sitta och fika, grilla och lyssna på fågelkvitter!
Stort tack till alla som hjälpte till!

Ingas paviljong behöver arbetskraft under april

Den 8 april var ett gäng frivilliga igång och under våren kommer ytterligare två lördagar att vara arbetsdagar för att färdigställa paviljongen. Du är också välkommen att hjälpa till. Den 23 samt 29 april samlas vi vid boden 10.00, ta med hammare. Den 29:e är samtidigt Risets arbetshelg och då ska den gamla boden rivas. Vill du hjälpa till men inte just de datumen är du välkommen att kontakta Börje Drakenberg 070-564 08 13 alt borje.drakenberg@gmail.com eller Bernt Jacobsson 070-840 57 70.

Vill du vara med och färdigställa Inga Lindqvists paviljong?

wilma-40-pdf

Nu har vi beställt boden som ska byggas på midsommarängen! Det kommer att bli en 40 kvm bod, där ca 25 kvm blir isolerad, 15 kvm blir kallförråd. Tanken är att det så småningom, när kommunalt VA grävs i gatan, kommer att bli toalett och kokvrå installerat också. Det kommer att bli allas vår gemensamma bod, för alla medlemmar i Risets Tomtägareförening. För att få ekonomin att räcka, det är ju arvet från Ingrid ”Inga” Lindqvist, tidigare fastighetsägare på Röde Orms väg, som bekostar boden, så bygger det på ideell arbetskraft.

Tanken är att vi helgen den 1–2 oktober och veckan/helgen därpå bygger boden. I detta första läge smäller vi upp kåken och vädersäkrar den, de interiöra detaljerna gör vi vid ett senare tillfälle. Därför tror jag att vi kommer att ha huset uppe på kvällen söndagen den 2:e (beroende på hur många och effektiva vi är), sen är det målning, takläggning (plåt) och annat smått och gott som spiller över.

Ingvar Palmkvist gör klart markarbetet innan, lägger makadam och drar VA, Wojtek Wojcik har lovat hjälpa till att få grundstenarna rätt, görs innan, och är till viss del behjälplig som arbetsledare vid möjlighet. Huset kommer i färdigkapat virke, det är i princip ett lite mer komplicerat IKEAhus vi ska sätta upp. Lördag–söndag 1–2 oktober Lördag till söndag 8–9 oktober Så, boka helgen eller/och helgen därpå. Tummen mitt i näven? Ingen fara, du kan syssla med handräckning, målning eller fixa kaffe och fika till de som bygger. Kan du bara en dag, en halv dag, en kväll i veckan. Allt är i nuläget välkommet. Sprid ordet, vet du nån i området med kvaliteter, nån du tycker borde vara med, bjud in! Frågor eller anmäl närvaro, kontakta Niklas. Mer info kommer senare!

Niklas Ohlson (0703-765939, niklo@me.com)